Új közösségi térrel bővült a kaposvári Szent Kereszt-templom

Hazai – 2019. november 19., kedd | 13:00

Varga László megyéspüspök november 17-én ünnepi szentmise keretében megáldotta a kaposvári Szent Kereszt-templom újonnan elkészült közösségi terét.

A szentmisében – melynek során kilencen részesültek a bérmálás szentségében – a főpásztor hálát adott az elkészült bővítésért, köszönetet mondva Vörös Péter plébániai kormányzónak és Nyéky Kálmánnak, aki kilenc éven át teljesített szolgálatot a Szent Kereszt-templom plébánosaként, kezdeményezve a közösségi tér kialakítását.

„Jézus Krisztus ugyanaz tegnap, ma és mindörökké. Ma is örömhír akar lenni a szegények, a szenvedők számára, s azt szeretné, hogy ti magatok legyetek örömhír mint Krisztus testének a tagjai. Ti legyetek azok, akik megkeresitek, felkeresitek őket, s elviszitek hozzájuk Krisztust, mert éhezik és szomjazzák az igazságot! – fogalmazott Varga László szentbeszédében. – Ti vagytok Jézus Krisztus kezei, akik adnak a rászorulóknak. Ti vagytok Jézus Krisztus hangja, ti vigasztaltok szenvedőket, nélkülözőket és sírókat. Ti vagytok az ő lába, akik elviszitek a szeretet ajándékait nélkülöző és szenvedő testvéreitekhez. Legyetek örömhír a szegényeknek!"

A teljes homília meghallgatható ITT.

Forrás: Kaposvári Egyházmegye

Fotó: Kling Márk

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria