Ünnepelt a II. János Pál Katolikus Szakkollégium

Hazai – 2014. május 7., szerda | 11:10

Jelentős eseményt ünnepelhetett a szombathelyi II. János Pál Katolikus Kollégium és Szakkollégium 2014. április 29-én – tájékoztat a Szombathelyi Egyházmegye.

Rómában a Szentatya április 27-én vasárnap avatta szentté a szakkollégium névadóját II. János Pál pápát. Ehhez az eseményhez kapcsolódott a szombathelyi ünnepség, mely szentmisével kezdődött a Szent Norbert-templomban. A Veres András szombathelyi megyéspüspök által bemutatott szentmisén a szakkollégium diáksága mellett részt vettek a szentté avatott pápa tisztelői is. A Szent Norbert-templom szószékét Horváth Rebeka szakkollégista II. János Pál pápát ábrázoló festménye díszítette.

A rendezvény a szakkollégiumban folytatódott a szakkollégisták Galyas Cintia és Teleki Blanka által összeállított műsorával. A jelenlévőket Faragó Sándor, a Nyugat-magyarországi Egyetem rektora és Horváthné Molnár Katalin, a NYME Savaria Egyetemi Központ elnök-rektorhelyettese köszöntötték. Az ünnepség keretében Veres András megyéspüspök és Nagy Zsolt, a II. János Pál Szakkollégiumért Alapítvány kuratóriumi elnöke első alkalommal adták át a pályázaton nyertes szakkollégistáknak a II. János Pál Szakkollégium Kiválósági Ösztöndíjat.

Ösztöndíjban részesültek:
Áder Andrea történelem szakos szakkollégista
Kausits Anita biológia szakos szakkollégista
Molnár Zoltán ének-zene szakos szakkollégista
Szabó Klára Erzsébet ének-zene szakos szakkollégista
Szmodics Petra ének-zene – olasz szakos szakkollégista
Teleki Blanka angol nyelv és kultúra tanára; rajz- és vizuáliskultúra-tanár szakos szakkollégista

Az ünnepségen jelen voltak Harangozó Bertalan kormánymegbízott és Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere is. A program az EGYH-KCP-14-0385 sz. pályázat keretén belül valósult meg.

Fotó: Gaspari Gábor

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria