Útravaló – 2019. május 21.

Nézőpont – 2019. május 21., kedd | 7:00

Napról napra közreadjuk a napi evangéliumi szakaszhoz, illetve az adott nap szentjéhez kapcsolódó gondolatokat az Adoremus liturgikus kiadványból. Májusban Seregély István nyugalmazott egri érsek útravalóit olvashatják.

Közeledik a nyár, amikor több lesz a pihenésre fordítható idő. Hosszú és fárasztó missziós útjukról hazatérve az apostolok is megpihentek, jó ideig tanítványaik körében maradtak, és elbeszélték eredményes utazásuk eseményeit. Ma is szüksége van a kikapcsolódásra mindenkinek, aki becsületesen végzi a munkáját, teljesíti a hivatását. A mai wellnesskultúra
világában azonban nagy veszélyt jelent, ha a lehetőségeinket meghaladó nyaralásokat tervezünk, amelyek pihenés helyett még jobban próbára teszik az erőinket. Ferenc pápa, aki a szegény Egyház elvét vallja, nem megy nyaralni. Inkább egy közeli helyen vagy otthonában pihen, és gyűjt erőt szolgálatának folytatásához. Adja a Jóisten, hogy még sokáig jó egészségben tölthesse be péteri hivatalát.

* * *

Dr. Seregély István emeritus egri érsek szívügyének tekintette, hogy nyugdíjas éveiben az Adoremusba elmélkedéseket írjon. A lelkipásztorkodásnak ez a formája sokakat megérintett, számos elismerő levél és szóbeli közlés érkezett szerkesztőségünkhöz, melyekben az olvasók kimagaslónak tartották írásait, örömmel olvasták Útravaló-gondolatait. Érsek úr előre dolgozott. Karácsony előtt már a 2020-as évre készítettük elő a közös munkát. Ezután érkezett a fájdalmas hír, hogy papi életét befejezve az Örök Hazába költözött. Amikor megköszönjük a Teremtőnek életét és a tehetséget, mellyel megajándékozta, kegyelettel emlékezünk rá, és olvassuk az Adoremus májusi számában eligazító tanítását. Requiescat in pace!

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria