Útravaló – 2021. szeptember 18.

Nézőpont – 2021. szeptember 18., szombat | 5:00

Napról napra közreadjuk a napi olvasmányokhoz, illetve az adott nap szentjéhez kapcsolódó gondolatokat az Adoremus liturgikus kiadványból. Szeptemberben Kálmán Peregrin OFM pasaréti plébános ad útravalót.

Ezt a hónapot meghatározza az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus budapesti jelenléte, mely az Eucharisztia titka köré von minket. Jó alkalom ez arra, hogy Aquinói Szent Tamás Lauda Sion szekvenciája segítségével hétköznapi elmélkedéseink is az Eucharisztia titka köré kapcsolódjanak.

Más és más, de nem lényegben, csak jel szerint más színekben mennybéli jók rejlenek. Egy imaház akkor él, ha ott emberek vannak, és megszólaltatják Isten igéjét. Ám a katolikus templom szívverése nem az összegyűlt közösség, hanem az Eucharisztia: bekapcsolja életébe a hozzáérkezőket, és megszenteli a helyet akkor is, ha nincs ott élő ember. Ha egy katolikus templom mellett megyek el, odatekintek, köszöntöm azt, aki ott Van, olykor szakítok időt rá, hogy betérjek hozzá? „Ezután egy kicsit megálltam, és kijöttem a világból. És az Úr olyan hitet adott nekem a templomokban” – írja Szent Ferenc.

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria