Útravaló – 2021. szeptember 30.

Nézőpont – 2021. szeptember 30., csütörtök | 5:00

Napról napra közreadjuk a napi olvasmányokhoz, illetve az adott nap szentjéhez kapcsolódó gondolatokat az Adoremus liturgikus kiadványból. Szeptemberben Kálmán Peregrin OFM pasaréti plébános ad útravalót.

Ezt a hónapot meghatározza az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus budapesti jelenléte, mely az Eucharisztia titka köré von minket. Jó alkalom ez arra, hogy Aquinói Szent Tamás Lauda Sion szekvenciája segítségével hétköznapi elmélkedéseink is az Eucharisztia titka köré kapcsolódjanak.

Te, ki mindent bírsz és értesz, földi létben táplálsz, éltetsz, add, hogy lássunk, Dicsőséges, s társulván a boldog néphez, lakomádban részt vegyünk. Ezek a zárószavak gyönyörűen érzékeltetik a teremtett dolgok és a természetfölötti kegyelmek egységét, amikor a földi létben való táplálást egyaránt értelmezik a biológiai és a szent étkezésre, a boldog néphez való társulást pedig a földi és a mennyei Egyházra. Istennek ugyanaz a gondviselő szeretete nyilvánul meg a teremtésben, a megváltásban és a végső dicsőségben. Ezért ha meglátjuk arcát a teremtményekben, befogadjuk a látható jeleket, a szentségeket, melyek láthatatlan kegyelmeket adnak át számunkra, dicsősége látásában veszünk részt általuk.

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria