Üzenet Belgiumból – Rendkívüli kegyelem

Nézőpont – 2020. szeptember 19., szombat | 17:52

A világ bezárult, a szívünk kitárult címmel különleges eseményre készülnek az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) szervezői: az iec2020 YouTube-csatornáján online előtalálkozót rendeznek a NEK jegyében.

Jean-Luc Moens világi ember, matematikus, családapa, nagyapa. Felnőttként tért meg, lelkileg a CHARIS-hoz, a Katolikus Karizmatikus Megújulás Nemzetközi Szolgálatához kötődik. Erdő Péter kiemeli Jean-Luc Moenssal kapcsolatban, hogy tanúságot tett amellett, hogy ez a fajta közösségi imádság az Eucharisztia körül találja meg a legmagasabb formáját.

Üzenetében Jean-Luc Moens arról beszél, hogy a világjárvány, a két hónapnyi bezártság rádöbbentette, hogy az Eucharisztia rendkívüli kegyelem. Idézi Gabrielle Bossis francia misztikust, írót, aki hallotta és leírta Jézus szavait az Ő meg én című művében.

Az egyik ilyen feljegyzése nagyon megérintett – eleveníti fel olvasmányélményét Moens: Jézus egy helyen azt mondja Gabrielle-nek: „Szeretem, amikor azt mondod nekem: »Jézus, tudom, hogy itt vagy, és szeretlek!«”

Ezt éli át elmondása szerint a CHARIS moderátora azóta, hogy a karantén után újra magához veheti az Eucharisztiát. Jean-Luc Moens a jövő évi budapesti találkozásig e rövid, mindössze hét szóból álló imádság elmondására bátorít: „Jézus, tudom, hogy itt vagy, és szeretlek!”

A naponta új videóval bővülő sorozat a NEK YouTube-csatornáján érhető el.

Forrás, fotó és videó: NEK

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria