Üzenet Kárpátaljáról – Szeretettel fogadott isteni akarat

Nézőpont – 2020. szeptember 20., vasárnap | 7:10

A világ bezárult, a szívünk kitárult címmel különleges eseményre készülnek az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) szervezői: az iec2020 YouTube-csatornáján online előtalálkozót rendeznek a NEK jegyében.

A hatóságokat kicselezve, titokban készült fel papi hivatására Kárpátalján Szabó Konstantin. A felszenteléséről is csak a legszűkebb környezete tudott, hiszen abban az időben a Görögkatolikus Egyháznak léteznie sem volt szabad, betiltották a működését – derül ki Erdő Péter bíboros felkonferálásából.

Szabó Konstantin csak a rendszerváltozás után léphetett papként a hívek elé, akkor, amikor Ukrajnában ismét létezhetett a Görögkatolikus Egyház. A magyar főpásztor a hívek nevében köszöni meg a kárpátaljai lelkipásztor tanúságtételét.

Az Eucharisztiához való közeledést akadályozta meg a világjárvány – idézi fel üzenetében Szabó Konstantin a bezártság időszakát. A görögkatolikus pap beszél azokról a hitbéli változásokról is, amiket ez a rendkívüli időszak okozott. Úgy fogalmaz: „sokan át tudtuk élni, hogy van bennünk istenfélelem”.

A hit erősödésén kívül ami a legfontosabb, hogy szeretettel tudtuk elfogadni Isten akaratát – hangsúlyozza Szabó Konstantin.

A naponta új videóval bővülő sorozat a NEK YouTube-csatornáján érhető el.

Forrás, fotó és videó: NEK

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria