Veni Sanctét ünnepeltek a szombathelyi II. János Pál-szakkollégiumban

Hazai – 2019. október 14., hétfő | 12:20

Veni Sancte szentmisét ünnepelt október 2-án a II. János Pál Katolikus Szakkollégium és a Szombathelyi Katolikus Egyetemi Lelkészség a szombathelyi Zárdatemplomban.

Az eseményen részt vettek a szakkollégium oktatói, munkatársai és diákjai, de a szervezők Szombathely valamennyi felsőoktatási intézményéből hívtak egyetemistákat és oktatókat, hogy együtt köszöntsék az új tanévet. Az ünnepi szentmisét Székely János szombathelyi megyéspüspök mutatta be a Zárdatemplomban.

Az ünnepségen jelen volt Németh István, az ELTE Savaria Egyetemi Központ koordinációs rektorhelyettese; Lenkai Nóra hivatalvezető, a szombathelyi domonkos nővérek, a szakkollégiumot támogató alapítvány  kurátorai, valamint a Savaria Egyetemi Központ hallgatói önkormányzatának munkatársai. A zenei szolgálatot, ministrálást, felolvasást a szakkollégium lakói végezték.

Székely János szentbeszédében arra biztatta a résztvevőket, éljenek úgy, hogy méltók legyenek, megérdemeljék azt, hogy Isten egyszülött fiát adta értünk; valamint hogy ne gondolják azt, hogy mindent egyedül kell megoldaniuk.

Az ünnepség remek alkalom volt arra is, hogy a szakkollégisták úgy is együtt töltsenek egy kis időt, hogy közben nem a következő számonkérés anyagát tárgyalják meg.

Forrás: Szombathelyi Egyházmegye

Fotó: Mihajliv Renáta

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria