Veres András megáldotta a Kossuth rádió új stúdióját

Hazai – 2023. június 7., szerda | 16:04

Június 5-én, hétfőn Veres András győri megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) elnöke megáldotta a Kossuth rádió új 2-es stúdióját Budapesten, az MTVA Kunigunda útjai épületében – tájékoztatta szerkesztőségünket Siklósi Beatrix, a Kossuth rádió csatornaigazgatója.

Veres András a stúdió megáldása előtt hangsúlyozta, hogy örömmel tesz eleget a felkérésnek. Hozzátette: A rádió életében bizonyára az itteni munkatársak érzik leginkább, hogy mekkora jelentőséggel bír egy új stúdió. Emberé a munka, Istené áldás. Minden emberi munkára Isten áldását kérni szükséges, hiszen Isten teremtményei vagyunk, és a gondviselő Isten vezet bennünket a mindennapi életben és az egymás közötti kapcsolatban.

A munkában nagyon nagy jelentősége van annak, hogy az ember érzi-e Isten jelenlétét, Isten szeretetét, hiszen akkor egészen más lesz annak a munkának az eredménye is, de más lesz az emberekkel való kapcsolat is.

Siklósi Beatrix csatornaigazgató az ünnepi esemény alkalmából elmondta: Azt, hogy mi milyen szellemiségben dolgozunk, nap mint nap hallhatják a hallgatók. Mindig nagyon kiegyensúlyozottan, hitelesen próbálunk tájékoztatni azokról a dolgokról, amelyek fontosak a közvélemény számára, amelyek meghatározzák az életüket, amelyek közösségeket tudnak építeni, olyan információkat adva, amelyek a hétköznapi életünket is meg tudják könnyíteni. Mi ebben a szellemiségben szeretnénk továbbmenni. A munkánkat könnyíti az, hogy most már nem egy ilyen stúdiónk van, hanem három, és így sokkal korszerűbben tudjuk mindazt a tartalmat közreadni, amit szeretnénk.

Fotó: Kossuth rádió

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria