XVI. Benedek emeritus pápa beteg testvéréhez utazott

Kitekintő – 2020. június 18., csütörtök | 20:47

XVI. Benedek emeritus pápa június 18-án a németországi Regensburgba utazott, hogy meglátogassa beteg testvérét, Georg Ratzingert. Az emeritus pápával tartott személyi titkára, Georg Gänswein érsek, a vatikáni csendőrség egyik tisztje, illetve a pápa munkatársainak kis csoportja és egészségügyiek.

XVI. Benedek pápa a vatikáni Mater Ecclesiae kolostor csendjéből utazott Regensburgba, hogy meglátogassa 96 éves beteg testvérét. Az emeritus pápa reggel hagyta el a Vatikánt és utazott szülőhazájába, a szentszéki sajtóközpont igazgatója pedig úgy nyilatkozott, hogy XVI. Benedek pápa addig marad Regensburgban, „ameddig az szükséges lesz”.

Joseph és Georg Ratzingert ugyanazon a napon, 1951. június 29-én szentelték pappá a freisingi székesegyházban. A két testvér közötti jó kapcsolat kölcsönös és szoros maradt, bár hivatásuk eltérő útra vezette őket: Georg Ratzinger karnagy, testvére pedig kiváló teológus lett. Erről a különleges kapcsolatról tanúskodik az a számos alkalom is, amikor Georg Ratzinger felkereste testvérét a Vatikánban 2005 és 2013 között, sőt visszavonulása után is.

Amikor 2008-ban Castel Gandolfo városa úgy döntött, tiszteletbeli polgár címmel ajándékozza meg Georg Ratzingert, a pápa úgy nyilatkozott testvéréről, hogy az döntéseinek egyértelműségével és határozottságával mindig viszonyítási pont volt számára.

Forrás: Vatican News/Romkat.ro

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria

Georg Ratzinger és XVI. Benedek emeritus pápa