Zarándoklatra ítélték az elkövetőt

Kitekintő – 2010. november 12., péntek | 13:48

Joseph McElwee ittas viselkedésért és egy rendőr verbális bántalmazásáért került bíróság elé, ám börtönbüntetését a bíró ítélete szerint kiválthatta egy zarándoklattal és az ott elmondott imákkal. Az elítélt teljesítette a büntetést, és emellett még adományokat is gyűjtött útja közben.

McElwee-nek Írország legszentebb hegyét, a Croagh Patrickot kellett megmásznia Seamus Hughes bíró ítélete szerint. Ezen a héten be is mutatta azokat a fotókat, amelyek bizonyítják, hogy 13 barátjával együtt megmászta a hegyet, ahol Szent Patrik negyven napig böjtölt az V. században. Az elkövető által inzultált rendőr a hegy közelében nőtt fel, és a bíró szerint a zarándoklattal McElwee megtapasztalhatta a környékbeliek igazi természetét.

Az út során 2500 font adományt gyűjtött össze a kis csapat, aminek egyik felét egy kórháznak, a másik felét egy mentális egészségért indult programnak ítélte a bíró.

A kisebb ügyekben hozott hasonló ítéletek gyakoriak Írországban, ráadásul jelenleg a kormány a közkiadások lefaragására készül, így neki is jól jöhet, ha nem kell több embert ellátni a börtönökben.

Magyar Kurír