Zsinati találkozót és papi napot tartottak Nagybecskereken

Külhoni – 2020. október 22., csütörtök | 12:46

Tovább folytatódott a zsinati munka a Nagybecskereki Egyházmegyében október 14-én. Az egyházmegye papjai a székesegyházban tartották zsinati találkozójukat, amely egyúttal lelkipásztori nap is volt.

A találkozó résztvevői megkapták a Zsinati Hírek legújabb példányát a legutóbbi munkadokumentummal, amelynek témája az egyházi javak és struktúrák. A munkadokumentum megvitatására december 1-jéig van lehetősége a plébániai csoportoknak.

A találkozón szó volt a plébánián folyó adminisztratív munka és gazdasági ügyek hatékonyabbá tételéről is.

A zsinati animátorok ezenkívül minden héten megkapják Máté-Tóth András előadás-sorozatának egy-egy anyagát. Ezek az anyagok a professzor pasztorálszociológiai felmérésének eredményeit tartalmazzák. A felmérés az embereknek a katolikus egyházhoz és valláshoz való viszonyulását vizsgálta a Vajdaságban, s ezen belül a Nagybecskereki Egyházmegyében.

A zsinat zárását jövő május végére tervezik.

*

Német László SVD megyéspüspök hangsúlyozta a találkozón, hogy az Egyháznak is kötelessége az állam járványügyi rendelkezéseinek betartása. A főpásztor fokozott figyelmet kért a templomokban és a plébániákon. Javasolta, hogy a programokat tartsák az online térben; a plébániai hitoktatást pedig az iskolai szabályok betartásával, a helyi lelkipásztorok és hitoktatók kreativitásával igyekezzenek megszervezni.

Forrás és fotó: Nagybecskereki Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria