A Boldogasszony Imaszövetség keddenként a fiatalokért imádkozik

Kishírek – 2020. október 19., hétfő | 13:21

A Boldogasszony Imaszövetség tagjai Égi Édesanyánkhoz fohászkodnak a hét minden napján; keddenként a katolikus oktatási intézményekért és a fiatalokért.

Udvardy György veszprémi érsek, pécsi apostoli kormányzó főpásztori felelősségétől indíttatva 2017 húsvétvasárnapján megalapította a Boldogasszony Imaszövetséget, amelynek célja a Pécsi Egyházmegye küldetésének erősítése mindennapi imádságok által. Az imaszövetség tagjai minden év húsvétján újítják meg elköteleződésüket.

Az érsek a jelenleg kialakult helyzetben is arra biztatja az otthonaikban maradt testvéreket, hogy a személyes és a közösségért érzett felelősségüket vállalva, naponta olvasva a Szentírást éljék meg az egységet az imádságban.

Udvardy György ezúton is nagy hálával mond köszönetet a több száz tag elmúlt években végzett szolgálataiért, mindennapi imáiért, mellyel hozzájárultak a Boldogasszony Imaszövetség küldetéséhez és az egyházmegye épüléséhez. Egyúttal a főpásztor arra kéri a híveket, hogy a megjelölt napi imaszándékok mellett imádkozzanak az Egyházmegyéért, a hazáért, az egész világért a járvány mielőbbi megfékezése érdekében.

Az imaszövetség szeretettel várja a híveket továbbra is tagjaik sorába. Csatlakozni az egész év folyamán, bármikor lehetséges.

A Boldogasszony Imaszövetség a keddi napokon a következő szentírási szakaszokat és imákat ajánlja a katolikus oktatási intézményekért és a fiatalokért.

Forrás és fotó: Pécsi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria