Az új püspöki biztos mutatta be a Rákóczi-iskola tanévnyitó szentmiséjét Csornán

Kishírek – 2022. szeptember 9., péntek | 15:43

Szeptember 1-jén a csornai Jézus Szíve-templomban tartották a II. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Óvoda és Általános Iskola Veni Sancte szentmiséjét. A szentmisét az iskola új püspöki biztosa, a templom új plébános, Winkler Zsolt mutatta be. Megható pillanat volt, amikor az intézmény igazgatója, az óvónénik és a 4. osztályos tanulók bevezették a templomba az elsősöket.

Iskolánk új püspöki biztosát, templomunk új plébánosát Winkler Zsolt atyát Varga Nóra 8. osztályos tanuló verssel és kis ajándékkal köszöntötte.

Ezután a kis elsősök énekkel, verssel mutatkoztak be. Majd ünnepélyes keretek között esküt tettek, mely után igazi rákóczis diákok lettek. Az erről szóló emléklapot Herman Antal igazgató adta át nekik.

A 4. osztályos tanulók verssel búcsúztak el a nyártól és üdvözölték az új tanévet. Az igazgatói beszéd végén pedig elhangzott a bűvös mondat: a 2022/2023-as tanévet megnyitom.

Az előttünk lévő új tanévet a Veni Sancte szentmisén ajánlottuk Isten kegyelmébe.

Zsolt atya interaktív szentbeszédét a gyerekek nagy figyelemmel hallgatták.

A hívek könyörgésében, melyet a 4. osztályos tanulók olvastak, közösen imádkoztunk, hogy az előttünk álló feladatokat a legjobb tudásunk szerint Isten áldásával végezhessük. Nagyon sokan elvégezték szentgyónásukat, ezért az Oltáriszentséggel megerősödve vághatunk neki az előttünk álló feladatoknak.

A szentmisén iskolánk ministránsai teljesítettek szolgálatot.

Szöveg: Miholicsné Lidi Zsuzsanna/II. Rákóczi Ferenc katolikus iskola, Csorna

Forrás: Győri Egyházmegye

Fotó: Horváthné Bognár Katalin/II. Rákóczi Ferenc katolikus iskola, Csorna

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria