Ifjúsági közösség Szent II. János Pál oltalma alatt

Kishírek – 2014. május 4., vasárnap | 14:02

Hároméves fennállását ünnepelte a nagybárkányi Szent II. János Pál Ifjúsági Közösség. Április 26-án, a szentté avatás előestéjén ünnepi szentmisében adtak hálát a fiatalok az elmúlt három év kegyelmeiért – tájékoztatta szerkesztőségünket Bozó Rebeka.

A közösség három évvel ezelőtt, 2011. május 1-jén, II. János Pál pápa boldoggá avatása napján alakult. Azóta hónapról hónapra közösségi alkalmakat szerveznek, melyekre a nagybárkányi fiatalokhoz Márkházáról, Kisbárkányból, Kisterenyéről, Pásztóról, Mátraszőlősről és Ceredről is csatlakoznak tagok.

Minden alkalomnak van egy aktuális témája, amely a hit elmélyítését szolgálja, emellett pedig csoportjátékok, agapé és filmek színesítik az összejöveteleket. Lehetőség van személyes lelki beszélgetésekre is, és rövid, személyes imával zárul a közösségi est. Az év csúcspontja a közösség számára a háromnapos tábor, amely testileg-lelkileg egyaránt erőt ad a fiataloknak.

Az ifjúsági közösség sokat köszönhet a vezetőnek, Dancsák Viktor hittanárnak, aki mindent megtesz a tagokért és az egységért.

Az április 26-i hálaadó ünnepi szentmise különlegessége volt, hogy a mátraverebély–szentkúti nemzeti kegyhelyről Tihamér ferences atya segítségével Nagybárkányba érkezett a közösség védőszentjének ereklyéje, amely előtt a szentmisét követően mindenki leróhatta tiszteletét.

A szentté avatásra készülve a közösség tagjai kitűzőt terveztek, hogy ezáltal is szorosabbá tegyék összetartozásunkat és hirdethessék Szent II. János Pál pápa üzenetét: „Totus Tuus!” – Egészen a Tiéd!

„Vezesd ó, Krisztus, az ifjúságot igazságban, hogy ne hagyják magukat tévútra vezetni új bálványok által, mint amilyen a magamutogató fogyasztás, a mindenáron való jólét, az erkölcsi lazaság, vagy az erőszakos tiltakozás, hadd éljék meg inkább a te üzenetedet örömben, mely a nyolc boldogság üzenete, az isteni és felebaráti szeretet üzenete, az erkölcsi elkötelezettség üzenete a társadalom hiteles alakítása érdekében.”

(Szent II. János Pál imája az ifjúságért)

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria