Hittanosok adtak hálát a tanév végén Sajópálfalán

Kishírek – 2019. június 24., hétfő | 11:00

A nyári szünet legelején, június 17-én hittanosok zarándokoltak a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Sajópálfalára tanév végi hálaadásra.

A Miskolci Egyházmegye egyik legrégebbi hagyománnyal bíró rendezvénye a sajópálfalai hittanos évzáró. Az egyik, még fiatalok közé számító lelkipásztor emlékezett vissza, hogy általános iskolás korában is megfordult gyakran ezen az eseményen. Idén körülbelül 250 személy regisztrált; diák, atya, hittanár, vagy segítőként a nap kezdetén.

Az évzáró hálaadó Szent Liturgiával kezdődött, melyen Orosz Atanáz miskolci megyéspüspök mondott szentbeszédet. Hangsúlyozta, mennyire fontos a Jóistennek a hálaadás, és Böjte Csaba testvért idézte: „Az ételt nem szeretni kell, hanem megenni, egymást nem megenni kell, hanem szeretni.” Mindennél fontosabb, főként egy hittanos számára a szeretet.

A szertartás után szeretetvendégség következett, majd többféle játék, köztük Júdás-rulett, bibliai álomcsapat összeállítása, szelfigép, élő csocsó, ikon-kirakó, íjászat, légvár, valamint népi játékok. Az akadályversenyre jelentkezett csapatokat 17 állomás várta, köztük egy titkos küldetés is, melynek eredményeként akik jól nyomoztak, egy elrejtett kulcsot találhattak meg.

A verseny eredményhirdetése után a dobogósok, illetve más nyertesek külön ajándékban részesültek. A szervezők természetesen minden gyerek, lelkipásztor, hittanár számára külön ajándékkal is készültek. Püspök atya a Legjobb Püspöknek járó, a hittanárok a Legjobb Hittanárnak, míg a diákok a Legjobb Hittanosnak járó csészét vihettek haza. Továbbá mindenki csokit és jégkrémet is kapott. A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve minden jelenlévő egy kis ICXC NIKA pecséttel ellátott proszforát kapott ajándékba, melyet a tisztelendő asszonyok és hittanárok házastársai készítettek számukra.

Forrás és fotó: Miskolci Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria