Lelki hétvégét tartottak fiataloknak Déván

Kishírek – 2021. március 24., szerda | 13:29

Bonaventura testvér március 19. és 21. között lelki hétvégét szervezett a bérmálkozásra készülő fiataloknak Déván, meghívott vendégek, a csíkszeredai Psallite együttes tagjainak vezetésével.

Pénteken este imádság és bemutatkozás után korosztályok szerint alkottak csapatokat a résztvevők. „A kiscsoportos foglalkozások ugródeszkaként szolgáltak az egymás felé való kinyílásban” – olvasható Osváth Mihály, Lengyel Réka és Nagy Dorottya beszámolójában.

Összefoglalójukból az is kiderül, hogy mozgalmasan indították a szombat reggelt, játékokkal alapozva meg a hangulatot. Az ezt követő beszélgetésben „a fiatalság lényegére próbáltunk rátapintani, együtt ötletelve a mi szerepünkről a kereszténységben.

Az előadásnak törzset adva először kis csoportokban fogalmaztuk meg kritikáinkat a jelenlegi Egyházról. Szóba került Ferenc pápa fiataloknak szóló üzenete, ami három fő pontból állt: Isten szeret, Jézus él és Jézus üdvözít. Erről aztán kis csoportokban elmélkedtünk bővebben.

A délutáni kihívás előtt együtt kapcsolódtunk ki, nevetésünkkel színesre festve a kora tavaszi délutánt. A hat állomásos forgószínpad végén zsebünkben kulcsszavakkal összegyűltünk a hetedik állomásnál a templomban. Itt világosodott meg számunkra, hogy mindegyik állomás a Szentlélek hét ajándékának egyikéről”, a bölcsesség, értelem, tanács, erősség, tudomány, jámborság, az Úr félelmének Lelkéről szólt.

Az esti ifjúsági szentmisén a Psallite együttes végzett zenei szolgálatot. A szertartást követő vacsora közben összegezték a fiatalok a nap történéseit, és fogalmaztak meg egy-egy könyörgést a másnapi szentmisére.

A „Fiatalság = Most, nem csak jövő…” mottóval szervezett lelki hétévége vasárnap, ünnepi szentmisével ért véget.

Forrás és fotó: Romkat.ro

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria