Püspöki liturgia a Prohászka-gimnázium ballagási ünnepségén

Kishírek – 2022. május 11., szerda | 14:11

A győri Prohászka Ottokár Orsolyita Gimnázium végzős tanulói április 29-én búcsúztak el alma materüktől. A Nagyboldogasszony-székesegyházban Veres András megyéspüspök vezette a szertartást. Az alábbiakban egy búcsúzó diák sorait olvashatják.

Április 29-én délután izgatottan léptük át az iskola küszöbét. Hat, illetve négy évig határozta meg életünket a gimnázium nyugodt légköre. Köszönjük a 10. és 11. évfolyamos diákoknak a csodálatos díszítést, virágba borították a folyosókat és tantermeinket, ezzel is emlékezetessé téve ezeket az utolsó pillanatokat. A folyosókon végig sétálva elbúcsúztunk diákéveink fontos helyszíneitől.

Útban a Káptalandomb felé az emlékezés másodperceire megálltunk az Újkapu utcai „alma materünk” előtt, amely reményeink szerint hamarosan ismét megnyithatja kapuit!

A gyönyörűen felújított székesegyházban tanárainkkal és hozzátartozóinkkal együtt ünnepelhettük meg, hogy eddig eljutottunk. Veres András megyéspüspök úr szívhez szóló szavai tették az ünnepségünket még magasztosabbá. A szertartás végén, az oltáron elhelyezett egy-egy szál virággal adtunk hálát Istennek eddigi utunkért.

Forrás: Marek Péter; Győri Egyházmegye Sajtóiroda

Fotó: Ondrejó József

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria