Roráte szentmisék a kiskunmajsai katolikus iskolában

Kishírek – 2020. december 21., hétfő | 17:55

A kiskunmajsai Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Óvoda mindennapjaiban a karácsonyi készület, a Megváltó születésének várása mindig kiemelt időszak. A járványügyi előírásokat betartva minden reggel egy-egy osztály megy a roráte misére – Tóthné Kovács Zsuzsanna intézményvezető szerkesztett beszámolóját olvashatják.

Az idei rendhagyó évben, amikor a külső körülmények hatására az intézményben is sok hagyományon változtatni kellett, talán mélyebben sikerült az advent lényegét átélni. Minden osztályunk elkészítette az idén is az osztály adventi koszorúját. Az adventi elcsendesülést, a felkészülést segítették a reggeli imák és elmélkedések.

Kullai Attila iskolalelkész az intézmény nevelői és tanulói számára megteremtette a reggeli rorate szentmiséken való részvétel lehetőségét az iskola épületében kialakított, gyertyákkal megvilágított ideiglenes kápolnában, illetve a templomban. A gyerekek és a felnőttek egyaránt boldogan segítettek Attila atyának a liturgikus tér kialakításában. A járványügyi előírásokat betartva, minden reggel egy-egy osztály érkezett, az osztályok tanulói az iskola udvarán álló harang hívó szavára a kivilágítatlan épületben, kezükben lámpásokkal együtt vonultak a hajnali szentmise helyszínére. A jelenlévő tanulók szolgáltak a szentmisén, a közös éneklést az iskola pedagógusai segítették.

Forrás és fotó: Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria