A lengyel püspöki kar elnöke nemzetközi kommunikációs igazgatót nevezett ki

Kitekintő – 2020. június 6., szombat | 13:35

„A lengyel egyháznak szüksége van a folyamatos nemzetközi tájékoztatásra” – jelentette ki Stanisław Gądecki érsek, a lengyel püspöki konferencia elnöke.

Gądecki érsek az új feladatot Paweł Rytel-Andrianikra, a püspöki kar jelenlegi szóvivőjére bízta.

A lengyel egyház sokat adhat a világnak. Sokan szeretnének naprakész információkat kapni a lengyel egyház életéről, és mi is szeretnénk tudni, hogy mi történik más országokban az egyházban. Paweł Rytel-Andrianik megfelelő személy ennek a feladatnak az ellátására. Rómában, Jeruzsálemben és Oxfordban tanult, több nyelven beszél, nagy tapasztalattal rendelkezik mint a püspöki kar szóvivője, valamint állandó kapcsolatban van a Vatikánnal és a világ legnagyobb hírügynökségeivel – nyilatkozta az érsek a kinevezéssel kapcsolatban.

Paweł Rytel-Andrianik köszönetét fejezte ki Gądecki érseknek a bizalomért, valamint a feladatért, hogy valami teljesen újat építsen fel. Örömének adott hangot új szolgálata miatt, amelyet az Artur Miziński püspök főtitkár vezetése alatt álló püspöki titkárságon belül végez majd. Háláját fejezte ki az újságírók és mindazok kedvességéért, akikkel együtt dolgozik és akikkel találkozik. „Isten és Szűz Mária segítségével, valamint sokak együttműködésével igyekszem a legjobb módon teljesíteni új szolgálatomat” – hangsúlyozta.

Paweł Rytel-Andrianik 43 éves, a drohiczyni egyházmegye papja. 2001-ben szentelték pappá, két éven keresztül káplánként szolgált egy plébánián, majd külföldön végzett tanulmányokat. 2015 óta a lengyel püspöki konferencia szóvivője.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Katolickie Radio Podlasie

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria