Családszervezetek az Egyház és a közjó szolgálatában

Kitekintő – 2021. szeptember 1., szerda | 14:54

Angelo Bagnasco, az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsának (CCEE) elnöke és Vincenzo Bassi, a Katolikus Családszervezetek Európai Szövetségének (FAFCE) elnöke aláírásával egyetértési memorandum született a két szervezet között, mely hivatalossá teszi a már létező együttműködést.

Angelo Bagnasco bíboros, az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsának (CCEE) elnöke és Vincenzo Bassi, a Katolikus Családszervezetek Európai Szövetségének (FAFCE) elnöke aláírásával egyetértési memorandum született a két szervezet között, mely hivatalossá teszi a már létező együttműködést.

„Lelkipásztorok és családok együtt kapnak meghívást – erősítette meg Bagnasco bíboros – Európa új evangelizációjára: az egység az, ami Istenhez vonzza az embereket. Ez pedig az egység jele. A szekularizáció és a zuhanó születésszámok jelentette kihívásokkal szembenézve sürgető szükség van arra, hogy elkerüljük a kishitűséget, és inkább az ingujjunkat felgyűrve, együtt álljunk bele a munkába.”

A FAFCE küldetése kettős: egyrészt európai szinten képviseli a családokat mint a közélet „főszereplőit”, akiknek különleges felelőssége „a társadalom átalakítása” (Szent II. János Pál Familiaris consortio kezdetű apostoli buzdítása [1981], 44.), feladata továbbá a családegyesületek ösztönzése és a családi hálózatok népszerűsítése a különböző országok katolikus egyházaival és az Apostoli Szentszékkel való együttműködés szellemében. A CCEE-vel történő együttműködés ezen célok érdekében valósul meg.

A memorandum és a sajtóközlemény teljes szövege az MKPK Családügyi Bizottságának új honlapján érhető el.

Forrás: MKPK Családügyi Bizottsága; FAFCE

Fotó: FAFCE

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria