Habsburg Mihály főherceg is jelen volt a szentté avatáson

Kitekintő – 2014. április 29., kedd | 13:29

Habsburg-Lotharingiai Mihály főherceg , a Mindszenty Alapítvány elnöke a Vatikáni Rádió műsorában beszámolt a szentté avatási szertartás élményéről és a Szentté Avatási Ügyek Kongregációjában tett látogatásáról. A Vatikáni Rádió tájékoztatója.

Hol tart Mindszenty bíboros boldoggá avatási eljárása? – e kérdésre stúdióbeszélgetésben válaszolt Habsburg-Lotharingiai Mihály főherceg, a Mindszenty Alapítvány elnöke és Kovács Gergely, Mindszenty bíboros boldoggá avatási eljárásának vice-posztulátora. Mindketten részt vettek Erdő Péter bíboros szentmiséjén, amelyet a szentté avatás vigíliáján mutatott be a magyar híveknek számos magyar főpásztorral, pappal és szerzetes pappal Mindszenty József bíboros, hercegprímás egykori címtemplomában.

A főherceg beszámolt a szentté avatási szertartás élményéről is, illetve a Szentté Avatási Ügyek Kongregációjában tett látogatásáról, amelyre elkísérte Kovács Gergely, az eljárás vice-posztulátora is. Itt beszélgetést folytattak P. Vincenzo Criscuolo főrelátorral.

Az interjúban felhívják a hívek figyelmét a május 3-án sorra kerülő hagyományos, Mindszenty József bíborosra emlékező nemzeti zarándoklatra, amelynek keretében Esztergomban az ünnepi szentmisén Erdő Péter bíboros felkérésére Udvardy György pécsi megyéspüspök mondja a homíliát. A szentmisét követően 56 iskola diákjainak részvételével Mindszenty-vetélkedőt tartanak – számoltak be a kezdeményezésről Habsburg Mihály főherceg és Kovács Gergely posztulátor.

Magyar Kurír