Türelemmel, imával és jókedvűen – több ezer zarándok várt öt órát a metróra

Kitekintő – 2013. július 27., szombat | 8:55

Helyi idő szerint szerda este elromlott a Carioca metróállomás zarándokjegykezelő automatája a riói metró négyes metróvonalán, ezért hamar több ezer fiatal torlódott össze.

A fiatlok többsége a Halleluja Fesztivál után tartott vissza a szállására. Nemcsak az üzemeltető, hanem a konzervatív napilap, az O Globo tévés (Globo Tv) portáljának tudósítója is meglepődött reakciójukon, pedig öt teljes órát kellett várniuk.

A nagyobb tömeget elkerülendő a metróvonalat üzemeltető cég bezárta az állomást a hiba megjavításáig. Egyetlen automata működött, mert kiderült, hogyha egyszerre használják mindet, akkor az összes meghibásodik. Így ugyanis nem tudták feldolgozni az egyszerre sok zarándokjegyet kezelő utast, és mindegyik masina leállt. A Globo TV1 riportere megpróbált kapcsolatba lépni az üzemeltetőkkel, de akkor hiába.  A fiatalok azonban nem jöttek zavarba, és a sok jó ember kis helyen is elfér elv jegyében előbb jókedvűen beszélgettek, aztán leültek, megvacsoráztak, ismerkedtek egymással, majd táncra perdültek, hogy múlassák az időt. Az erősödő fáradtság ellen imádkoztak   - a Miatyánkot és az Üdvözlégy, Máriát. A metró egyik biztonsági őre pedig hitetlenkedve, de szintén jókedvűen jegyezte meg: ha ez egy átlagos napon történik, lett volna itt ribillió...

Az incidensről fotókat és videót isláthatnak ezen az oldalon.

Magyar Kurír

(st)