Vége felé közeledik Ferenc pápa brazíliai látogatása

Kitekintő – 2013. július 28., vasárnap | 8:04

Vasárnap délelőtt helyi idő szerint 10 órakor, magyar idő délután 3 órakor a Copacabana tengerparton Ferenc pápa szentmisét mutat be az Ifjúsági Világtalálkozó résztvevői számára.

Július 27-én, szombaton délelőtt a Szentatya Rio de Janeiro-i mutatott be szentmisét az Ifjúsági Világtalálkozó püspökei, papjai, szerzetesei és szeminaristái számára.

Ezt követően a nagyváros színházában találkozott Brazília társadalmi vezetőivel.

Délután egy órakor együtt ebédelt a riói érsekség épületében a brazil bíborosokkal és a püspöki konferencia tagjaival. Este visszatért a Copacabana tengerpartra, ahol imavirrasztást tartott a fiatalokkal.

Vasárnap délelőtt helyi idő szerint 10 órakor, magyar idő délután 3 órakor a Copacabana tengerparton Ferenc pápa szentmisét mutat be az Ifjúsági Világtalálkozó résztvevői számára. Délután 4-kor találkozik a Latin-Amerikai és Karib-tengeri Püspöki Konferenciák Tanácsa (CELAM) koordinációs bizottságával, majd az Ifjúsági Világtalálkozó önkénteseivel. Helyi idő szerint este fél 7-kor kerül sor a Rio de Janeiro-i repülőtéren a búcsú ceremóniára, majd a Szentatya visszaindul Rómába.

Vatikáni Rádió/Magyar Kurír