A temesvári püspökség munkatársai Nagyváradra látogattak

Külhoni – 2022. november 11., péntek | 12:03

Főpásztoruk, Pál József Csaba vezetésével a temesvári püspöki hivatal munkatársai a nagyváradi püspökségre látogattak november 3-án. A résztvevők a program keretében betekintést nyertek az egyházmegye évezredes kulturális hagyatékába, munkamegbeszélést folytattak az egyes adminisztrációs és pasztorális irodák munkatársaival, majd szentmisén vettek részt a püspöki palota kápolnájában.

„Szép volt találkozni a munkatársakkal, azokkal, akik hasonló területeken dolgoznak. Beszámoltunk egymásnak a tevékenységeinkről. Jó látni, hogy hogyan dolgozik a jó Isten az itteni püspökség munkatársai életében, és ugyanígy a miénkben is. Egymástól sokat tanulhatunk” – fogalmazott Pál József Csaba temesvári püspök a nagyváradi egyházmegye honlapján közzétett videoösszefoglalóban, amelyet az alábbi képre kattintva lehet megtekinteni:

„Alkalmunk volt a püspöki palotában Böcskei László püspök úr vezetésével és a munkatársai segítségével kicsit a múltba is tekinteni. Azoknak a hitén is épülni, akik előttünk éltek, akik akár művészeti vagy építészeti, festészeti tevekénységük által egy-egy üzenetet hagytak számunkra. Jó a múltra építve a jelent szépen megélni, egy olyan légkörben, ahol úgy gondolom, hogy Jézus Krisztus jól érzi magát. Mert nekünk ez a fontos, hogy építsük a mai Egyházat; a mai Egyház lényege pedig az, hogy olyan közösségek szülessenek, ahol Krisztus jól érzi magát” – mondta a temesvári főpásztor.

A képre kattintva fotógaléria nyílik.

A temesvári püspökség munkatársainak látogatása után, november 10-én Schönberger Jenő megyéspüspök vezetésével a szatmári püspöki hivatal munkatársait látta vendégül a nagyváradi püspökség.

Forrás és fotó: Romkat.ro/Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye Facebook-oldala

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria