Bízzunk az orvosainkban! – A csíksomlyói búcsús mise után oltakozott Böjte Csaba

Külhoni – 2021. május 24., hétfő | 9:45

Böjte Csaba május 22-én, a csíkszeredai oltásmaratonon kapta meg a koronavírus elleni védőoltás első dózisát. A ferences szerzetes a pünkösdi búcsús szentmisét követően tért be a csíksomlyói kórházépület udvarán kialakított oltópontra.

Böjte Csaba világhálón közzétett videójában számolt be erről, mindenkit arra ösztönözve, hogy bízzunk az orvosainkban, és tanácsaik szerint járjunk el. Mint mondja, „szakmája” az, hogy a szegények házaihoz jár, ezért is oltatta be magát, nehogy megfertőzzön valakit, és hogy ő is védve legyen. Ebből a megfontolásból,

elfogadva az orvosok tanácsát, a csíksomlyói pünkösdi búcsús szentmisét követően tért be a csíksomlyói kórház udvarán kialakított oltópontra, ahol egész nap regisztráció nélkül várták a betérőket, és felvette az oltást.

A ferences szerzetes nem véletlenül választotta Csíksomlyót és a búcsú napját az oltakozásra, hiszen itt nevelkedett és azt szeretné, hogy a Hargita megyei oltottsági mutatók javuljanak (jelenleg 16–18 százalékos a megyei átoltottság).

A búcsús szentmisében Böjte Csaba azért a több mint 600 emberért imádkozott, akik koronavírusban haltak meg Hargita megyében.

Forrás: Médiatér YouTube-csatorna

Fotó: Merényi Zita

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria