Kerekes László gyulafehérvári segédpüspök újévi köszöntője

Külhoni – 2021. január 1., péntek | 19:02

„Tele izgalommal, aggodalommal, de bizakodva lépjük át az új esztendő küszöbét” – fogalmaz Kerekes László gyulafehérvári segédpüspök újévi videoüzenetében, amelyet magyar és román nyelven is közzétettek az érsekség YouTube-csatornáján. A püspök Szent Pál apostol efezusiaknak írt üzenetét idézve biztat bennünket: „Éljünk bölcsen az új esztendőben!” A köszöntő megtekinthető a cikk végén.

A világban, közösségeinkben, családjainkban, sőt személyes életünkben is váratlan fordulatot hozott az elmúlt év, de Kerekes László emlékeztet, hogy a „keresztény ember a legnagyobb bizonytalanságban sem esik kétségbe, mert tudja, hogy nincs egyedül, és Isten nevében, Isten segítségével bizakodva tekint a jövő elé”. Bár lehet, hogy elbizonytalanodunk a jövő miatt, hogy „milyen lesz az új esztendő, lesz-e védőoltás, lesznek-e munkahelyek, meddig tart ez a felemás helyzet”, de fontos, hogy a lehetőségekből hozzuk ki a maximumot – bátorít a segédpüspök.

Szent Pál szavaival buzdít, hogy „éljünk bölcsen”, ami azt jelenti, hogy „keressük és értsük meg Isten akaratát”. Használjuk ki az előttünk álló időt, állítsuk fel a prioritásainkat és hagyjunk időt Istenre, felebarátainkra, önmagunkra! „Legyünk építők, közösséget építő keresztények! Munkálkodjunk a nemzet, az Egyház, az egyházmegye, a plébániai közösségek és a családok egységén” – fogalmaz üzenetében Kerekes László.

„A Szűzanya jelenlétével arra emlékeztet bennünket, hogy a kegyelem győz a gonoszság felett” – zárta gondolatait a segédpüspök, majd mindenkinek Istenben és életben gazdag, békés, boldog új esztendőt kívánt.Forrás, fotó és videó: Gyulafehérvári Főegyházmegye; Romkat.ro

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria