Magyar nyelvű szentmisék Rómában a nyári hónapokban

Külhoni – 2020. június 29., hétfő | 12:19

A római magyar közösség június 28-án, vasárnap a hagyományos hónap végi szentmisén adott hálát a lelkipásztori évért, a sikeres vizsgákért és a bezártságban kapott kegyelmekért. A szentmiséről és a Szent Péter-bazilika Magyarok Nagyasszonya-kápolnájának nyári miserendjéről Németh László olaszországi magyar főlelkész tájékoztatta szerkesztőségünket.

A koncelebrált szentmisét, melyet öt pap mutatott be, Szép Attila, a Pécsi Egyházmegye ösztöndíjas papja vezette, aki múlt héten tette le licenciavizsgáját a Pápai Gergely Egyetemen erkölcsteológiából.

A közösség ebben a szentmisében búcsúzott el Érszegi Márktól, a szentszéki magyar nagykövetség első beosztottjától és Bató Györgytől, aki a quirinális nagykövetségen dolgozott gazdasági igazgatóként. Külszolgálatukat befejezve mindketten hazatérnek Magyarországra. Az évek során aktívan részt vettek a római magyar közösség életében és sokféle módon segítették azt. A hívek közös könyörgésében Érszegi Márk, valamint felesége és gyermekei a maguk által írt fohászokkal adtak hálát a Rómában kapott kegyelmekért.

* * *

A nyári hónapokban, júliusban és augusztusban a római magyar közösség Szent István király ünnepe alkalmából augusztus 23-án, vasárnap 11 órakor a Szent István Házban tart szentmisét.

Júliustól kezdve ismét lehet misézni a Szent Péter-bazilika Magyarok Nagyasszonya-kápolnájában. A keddenként reggel 8 órakor tartott magyar szentmiséken a kápolnában húszan vehetnek részt, ezért a részvételi szándékot minden héten hétfőn 12 óráig jelezni kell az italiamissiohu@gmail.com e-mail-címen vagy a +39-348-79-52-165-ös telefonszámon. Több résztvevő esetén a szentmisét a bazilikában lehet megtartani, amihez oltárt kell foglalni. A gyülekezés a szentmisére a bazilikában, a sekrestye bejáratánál lesz. A kápolnába együtt lehet lemenni. Szeretettel várják a zarándokokat ezekre a szentmisékre.

Fotó: Németh László

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria