Megtartották a jövő évi nemzetközi ministránszarándoklat közgyűlését Splitben

Külhoni – 2023. március 13., hétfő | 17:46

A Coetus Internationalis Ministrantium (CIM) március 6–9. között Horvátországban, Splitben tartott közgyűlését, amelyen 12 országból 34 résztvevő volt jelen, főként a XIII. Nemzetközi Ministránszarándoklat előkészületeinek szentelték, amelyet 2024. július 29. és augusztus 2. között rendeznek meg Rómában. A közgyűlésen bemutatták a nemzetközi ministránszarándoklat mottóját, himnuszát és logóját.

A CIM elnöke, Jean-Claude Hollerich bíboros imával és rövid beszéddel nyitotta meg a közgyűlést. Beszédében kiemelte a gyermek és fiatal ministránsok jelenlétének fontosságát az Egyházban.

„Fontos feladat és küldetés, hogy velük foglalkozzunk – mondta a bíboros. – A ministránsok nem objektumok az Egyházban, hanem mindig szubjektumok: azok, akik szeretettel, hittel és hűséggel Krisztust és az Ő Egyházát szolgálják. A ministránsok a leendő és a jövő Egyházának erős oszlopai.”

A közgyűlés első napján jelen volt a split-makarskai érsekség apostoli kormányzója is, Želimir Puljić érsek, aki nagy szeretettel és örömmel köszöntötte Hollerich bíborost és a CIM tagjait. Örömét is kifejezte, hogy főegyházmegyéje ad otthont a közgyűlésnek, és azt kívánta, hogy a megbeszélés eredményes legyen.

Végül gratulált a bíborosnak a bíborosi tanácsba való új kinevezéséhez.

A CIM-közgyűlés záró ünnepi szentmiséjét Jean-Claude Hollerich, a szervezet elnöke mutatta be Split székesegyházában.

A szentmisén részt vett a nyugalmazott split-makarskai érsek, Marin Barišić, a CIM papjai és tagjai, valamint kispapok és hívek.

Forrás és fotó: Nagybecskereki Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria