Nem akárhogyan emlékeznek az erdélyi kispapok Ferenc pápa csíksomlyói látogatására

Külhoni – 2020. június 1., hétfő | 9:01

Ferenc pápa személyében először látogatott katolikus egyházfő Erdélybe. A Szentatya 2019. június 1-jén mutatott be szentmisét a csíksomlyói szabadtéri oltárnál. A Gyulafehérvári Papnevelő Intézet növendékei a látogatás évfordulóján a közösségi oldalukon tették közzé videójukat.

A gyulafehérvári, az Isteni Bölcsességről elnevezett papnevelő intézet (Seminarium Incarnatae Sapientiae) növendékei és elöljárói a videóban emlékeznek Ferenc pápa látogatására.

A videó a korábbi üzenet záró képsorával, üzenetével kezdődik: Nagyon várunk Ferenc pápa! Ezt követően van, aki rövidebben, van, aki hosszabban emlékezik a Szentatya látogatására, és nekünk, olvasóknak is üzen. Ezekből szemezgettünk:

„A látogatásával példát adott az alázatosság és egyszerűség megélésére.”

„Egy úton járt velünk. Személyén keresztül megtapasztalható volt Krisztus egyszerűsége.”

„Felragyogtatta szeretetteljes arcát: Isten képes sebeinket begyógyítani.”

„Olyan volt, mint egy virágoskert, egy új szirmot nyitott a szívembe, hogy egyre mélyebben ápoljuk Istennel a kapcsolatot.”

A Gyulafehérvári Papnevelő Intézetben a Nagyváradi, a Szatmári és a Temesvári Egyházmegyéből, valamint a Gyulafehérvári Főegyházmegyéből összesen negyvenhét növendék készül a papságra; közülük tíz növendék Erdély különböző plébániáin gyakorlati-pasztorális gyakorlatát tölti.

Forrás és fotó: Gyulafehérvári Papnevelő Intézet

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria