„Nagy élmény és bőséges kegyelem forrása” – Képekkel idézzük fel az eucharisztikus kongresszust

Kultúra – 2021. november 15., hétfő | 17:52

A Jöjjetek és lássátok! – A budapesti 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus című új kötetünk ajánlóját adjuk közre. A fotókönyv november 15-e déltől elérhető könyvesboltunkban.

Két hónap telt el az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) óta, visszatekintve, elmondható, annyira erőteljes élmény volt, élő találkozás az Úrral és egymással, hogy úgy érezzük, mintha ma történt volna. „A hétre” visszatekintve az időtlenség földi keretek közötti megtapasztalása ad ízt emlékeinknek.

Hogy a világesemény ne csak emlék maradjon, hogy újra fel tudjuk idézni: a kongresszus idején találkoztunk Jézussal, aki szeret minket és betölti az életünket, és ez határozza meg a további életünket, legújabb könyvünk siet a segítségünkre.

A kiadvány 197 fénykép segítségével röpít vissza a kongresszus hetébe, mutatja meg a 2021. szeptember 5. és 12. között zajló eseményeket. A Magyar Kurír gondozásában megjelent kötet a szerkesztőség két fotósa, Merényi Zita és Lambert Attila által készített felvételek gyűjteményét tartalmazza, melyek

alkalmasak arra, hogy felidézzék azokat az eseményeket, melyek a kongresszus hete alatt megérintették mindannyiunk lelkét.

*

A fotókönyvhöz Erdő Péter bíboros, prímás írt ajánlást, melyet az alábbiakban közreadunk.

Több mint egy hónap telt el az 52. Nemzetközi Eu­charisztikus Kongresszus óta, melyre ha vissza­tekintünk, elmondható, hogy minden várakozásunkat felülmúlta. A járványveszély, a különféle bizonytalanságok és változások után, a halasztás után a világeseményt óriási érdeklődéssel és lelkes részvétellel valósítottuk meg. Mindannyian meg­tapasztalhattuk, hogy Isten itt működik a világban, övé a világ, és mi is az övéi vagyunk.

Az eucharisztikus kongresszus és Ferenc pápa budapesti látogatása nagy élmény és bőséges kegyelem forrása volt mindannyiunk számára. Különösen fontosnak bizonyult az események során a tömegtájékoztatási eszközök hűséges, rugalmas és hozzáértő munkája.

A Magyar Kurír és az Új Ember munkatársai kiemelkedően vették ki részüket ebből a nagy közös feladatból. Munkájukért a legnagyobb elismeré­semet fejezem ki, és hálás köszönetet mondok. Ennek a munkának az eredményeként vehetjük kézbe a Merényi Zita és Lambert Attila fotósok által készített felvételek kötetbe válogatott gyűjteményét. E fényképek alkalmasak arra, hogy felidézzék azokat az eseményeket, melyek a kongresszus hete alatt mindannyiunk lelkét megérintették.

Egyúttal arra hívok mindenkit, hogy együtt adjunk hálát a kongresszusért azzal az imádsággal, ami a kötet végén található. Imádkozzunk egy­másért továbbra is, hogy azok a gyümölcsök, melyek a kongresszushoz kapcsolódva megszülettek, tovább éljenek!

Avilai Nagy Szent Teréz egyháztanító ünnepén,

Erdő Péter bíboros, prímás

Jöjjetek és lássátok! - A budapesti 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus a képek tükrében című kötet megvásárolható az Új Ember könyvesboltban (Budapest, V. kerület, Ferenciek tere 7–8. Nyitvatartás: hétfő, kedd, csütörtök, péntek: 9–17 óráig; szerdán 10–18 óráig) és webshopban.

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria