Biblia ihlette ízek – Szeptember elején megkóstolhatjuk a NEK hivatalos süteményét

Kultúra – 2021. június 25., péntek | 20:55

Alma, szeder, füge, szőlő, mandula, méz, fahéj, dió – néhány azok közül az összetevők közül, amelyekkel minden bizonnyal találkozhatunk majd abban a receptben, ami alapján az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) hivatalos süteménye készül.

A magyar cukrászok 1938 után 2021-ben is bekapcsolódtak a katolikus világesemény előkészületeibe.

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete pályázatot hirdetett a NEK hivatalos süteményének megalkotására azzal a céllal, hogy a győztes alkotással emléket állítsanak a kongresszusnak.

A versenyre olyan alkotásokkal lehetett pályázni, amelynek meghatározó ízét a Bibliában is megjelenő alapanyagok adják. Az első fordulóban tizenhat süteményt kóstoltak meg a zsűri tagjai, akik között ott volt Fábry Kornél, a NEK Titkárságának főtitkára, így a zsűri az ízek harmóniája mellett az egyházi szempontokat is figyelembe vette. Szakmai szempontból Pass Szilvia, Vojtek Éva, Auguszt József, Sulyán Pál és Erdélyi Balázs pontozta a versenyműveket.

A győztes alkotás készítőjének kilétére augusztusban derül majd fény. A nyertes pályamű a kongresszus hivatalos süteménye lesz, a világesemény nyitánya előtt, szeptember 3-tól kóstolhatjuk meg a cukrászdákban.

ForrásNEK

Fotó: Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete 

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria