Hangversenyt ad Budapesten a világhírű ferences énekes - VIDEÓVAL

2014. január 3. péntek 09:36

A szentkúti kegyhely javára jótékonysági hangversenyt ad február 20-án a Szent István-bazilikában Alessandro Brustenghi ferences szerzetes – közölte a Ferences Sajtóközponttal Kálmán Peregrin, a nemzeti kegyhely igazgatója. Az esemény médiatámogatója a Magyar Kurír Szerkesztősége. 

A világhírű olasz szerzetest, akinek felmenői között magyarok is vannak, a szentkútiak egy évvel ezelőtt hívták meg. „Már lemondtunk arról, hogy Alessandro ellátogat hozzánk, de néhány héttel ezelőtt írt egy levelet, hogy mostanság el tud jönni, és szívesen fellépne Budapesten” – közölte Peregrin atya. Több magyar ferences, akik Assisiben nyelvtanfolyamon vettek részt, jól ismerik az olasz szerzetest. Alessandro testvér az utóbbi évben gyönyörű tenor hangjával meghódította a világot. A La voce di Assisi című lemezét a világ egyik legrangosabb cége, a Decca adta ki és terjeszti. Második lemezén pedig – Voice of Joy –, amely karácsony előtt jelent meg, ismert karácsonyi dalokat ad elő. Ezt az albumot Londonban és Jézus szülőhelyén, Betlehemben vették fel.

A szerzetes a nyakába szakadt népszerűséget jól viseli, bár életét az első lemez jócskán megváltoztatta. A szereplést nem tartja ellentétesnek a ferences lelkülettel, hiszen éppen az éneklés által valósíthatja meg a ferences küldetést: hirdeti az evangéliumot az egész világon. Megvallja, hogy állandóan keresnie kell az egyensúlyt a szerzetesi élet és a média, a koncertszervezők, a lemezkiadók világa között. Korábban csak akkor hagyta el Assisit, amikor más kolostorokba látogatott. Most pedig járja a világot.

Különlegessége lesz a február 20-i koncertnek, hogy Alessandro testvér a szentkúti kegyszobor jelenlétében fog énekelni, mivel a kegyhely legféltettebb kincse a szentkúti felújítási munkák miatt ősz óta a pesti bazilikában vendégeskedik. A koncerttel kapcsolatos további információkat a pontos program kidolgozása után teszik közzé a szervezők.


Assisitől Amerikáig: sztár lett a ferences testvérből
 című cikkünkből, mely 2013-ban a Magyar Kurír legolvasottabb, legnézettebb írása volt, még többet megtudhatnak Alessandro testvérről.

Ferences Sajtóközpont/Magyar Kurír

 

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kultúra
Címkék: Alessandro
Vezető híreink - olvasta már?
ferenc-papa-ne-gondoljuk-hogy-meg-tudunk-valtozni-szentlelek-segitsege-nelkul
Ferenc pápa: Ne gondoljuk, hogy meg tudunk változni a Szentlélek segítsége nélkül!

November 21-én a Szentatya a tízparancsolat utolsó mondatairól tartotta katekézisét: „Ne kívánd el felebarátod feleségét […], ne kívánj el semmi egyebet, ami az övé!” Hangsúlyozta, hogy e felszólítások a bajok gyökerére mutatnak rá, a bennünk rejlő helytelen kívánságokra, melyektől csak Isten tisztíthatja meg a szívünket.

16:25
papnovendekek-titkos-elete-hat-csapat-300-perc-tomeny-futball
A papnövendékek titkos élete: Hat csapat, 300 perc tömény futball

Az elmúlt hétvégén, november 16–18-ig egy különleges focikupától volt hangos az esztergomi Pézsa Tibor Sportcsarnok. Hat szeminárium kispályás focicsapata mérte össze tudását a Magyar Sion „futballarénájában”. Müller Márk papnövendék írását adjuk közre.

09:45