Jászokról és másokról – A Fradi edzőjének nemzetisége is kiderül a Katolikus Rádió műsorában

Kultúra – 2022. július 28., csütörtök | 17:35

A Magyar Katolikus Rádió Kép a tükörben című műsorában július 30-án, szombaton 11.04–kor Dobos László közgazdásszal, szociológussal beszélgetnek. Az egykori újságíró, médiavezető jász identitása kiemelt figyelmet kap.

Hogyan lesz egy törökbálinti ifjúból jász? Fordított a kérdés – mondja Dobos László: Hogyan kerül oda egy olyan ember, akinek valamennyi felmenője jász?

Dobos László közgazdász, szociológus. Dolgozott vállalatnál, a civil szférában, megfordult a médiában. Volt vezető és „frontharcos” riporter. Munkái, szolgálatai változtak, ő azonban mindig jász volt. És az ma is: jász magyar.

A Jászok Egyesületének elnökével egy régi közös élményt is felidéz a katolikus rádió munkatársa. Ennek hőse egy sajátos médiaműfajt művelő szerzetes, Erzsébet nővér. Hatalmas kartonokra gyártotta évtizedeken át, hétről hétre evangéliumi üzenetet hordozó színes plakátjait. 

Nagyot változott azóta a média világa. Dobos László is elhagyta már ez a területet, bár valamikor igen fontos munkakörben dolgozott két közszolgálati médiumnál. Pályafutása állomásainak felidézése során újra és újra feltűnik a jászság, a jász-magyarság. És Dobos Lászlótól megtudhatjuk azt is, hogy milyen nemzetiségű valójában a napokban Pozsonyban fényes győzelmet arató Fradi edzője.

Forrás és fotó: Magyar Katolikus Rádió

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria