Megjelent Katona István püspök új könyve az isteni irgalmasságról

Kultúra – 2021. október 20., szerda | 13:41

Katona István nyugalmazott egri segédpüspök Isteni irgalmasság című kötete művészi, kemény táblás külsővel, színes képek sokaságával jelent meg.

„Csodáljuk meg, mit jelent föIdi éIetünkben a mindenható Istennek legfőbb tuIajdonsága, az irgalmasság” – biztat az előszóban a nyugalmazott egri segédpüspök. Ajánlása szerint akár gyermekeknek is ajándékozhatjuk a kötetet, elsőáldozásra, bérmálkozásra, vagy házasságra készülő fiataloknak, illetve születésnapra, névnapra, munkatársaknak, barátoknak, ismerősöknek.

A kötet lapjain végigkövethetjük az isteni irgalmasság megnyilvánulásait az ószövetségi időktől kezdve egészen Szent János apostol haláláig, majd olvashatunk az isteni irgalmassággal kapcsolatos magánkinyilatkoztatásokról (Lüttichi Szent Julianna, Alacoque Szent Margit, Szent Fausztina nővér), illetve az irgalmasság tiszteletének terjedéséről és ünnepének Szent II. János Pál pápa általi elrendeléséről.

Befejezésül ismerteti a könyv néhány szent életét; ezek a szentek szép példát adtak arról, mit jelent egy-egy ember életében az isteni irgalmasság tisztelete.

A könyv postai küldeményként igényelhető vagy személyesen átvehető Budapesten. Bővebb ismertetést és a vásárlás módjáról információt a www.követlekuram.hu oldalon találnak.

Fotó: Lambert Attila

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria