Érettségizünk... – Szent Imre Katolikus Gimnázium 12. c, Nyíregyháza

Nézőpont – 2020. május 2., szombat | 15:31

Az idei rendkívüli tavasz rendkívüli, ballagási ünnepségek és szóbeli vizsgák nélküli érettségi időszakot hoz. E nehéz helyzetben szeretnénk lehetőséget biztosítani, hogy megismerhessük a végzős diákokat és osztályokat.

Eddigi életünk folyamán igazán sok jó és izgalmas dolog történt velünk, viszont a legjobb, amit megélhettünk, az nem más, minthogy a Jóisten összeverbuvált minket négy éve. A csapat nagy része nem ismerte egymást, új diákok voltunk a Nyíregyházi Szent Imre Katolikus Gimnáziumban.

Egy iskolai mondás szerint a „cések” mindig nagyon kötődnek egymáshoz, mindig jó az osztályközösségük. Nem volt ez másképp velünk sem, szerencsére igen hamar kialakult a jó hangulat közöttünk. A sok együtt nevetésből, szórakozásból, beszélgetésekből olyan erős baráti, sőt inkább testvéri kötelékek alakultak ki, amelyekre csak büszke lehet az ember. Az évek során sok kiránduláson, lelkigyakorlaton vettünk részt, ahol mindig jól éreztük magunkat és rengeteget tanultunk. Megtanultuk mindazokat a fogalmakat, amiket minden egészséges fiatal jellemez: szeretet, szenvedély, becsület (főleg a betyárbecsület), találékonyság, lazaság és komolyság, öröm és fájdalom.

Sajnálatos módon nem tudtunk elbúcsúzni egymástól illően ballagás híján, de talán nincs is szükségünk ilyesfajta búcsúzásra, hiszen nem válunk el egymástól. Amíg világ a világ, a 12/C mindig együtt lesz és testvérekként, együtt nézünk szembe a jövőnkkel.

Ádám Adrián
Németh Nándor
Varga Csaba
Munkácsi Mihály
Marosi Zsófia
Dalanics Máté
Kósa Fanni
Kertész Viktória
Lipécz Dóra
Herczku Renáta
Krupánszky Gabriella
Barczi Petra
Papp Sára
Takács Tamara
Lohin Diána
Szejkovszki Izabella
Bodnár Balázs
Forgács Nóra
Kalapács Norbert
Fazekas Márton
Nagy Titanilla
Sarbak Márkó
Vincze Krisztián
Csatlós Bernadett
Havasi Dániel
Kiss László
Véghseő Péter

Kérjük, küldjék el nekünk az anyaországi és külhoni katolikus intézményekből a végzős osztályok csoportképeit és/vagy tablóképeit az mk@katolikus.hu e-mail-címre.

Kérjük, hogy a képek mellett néhány sorban (maximum 1500 karakter) mutassák be a végzős diákok az iskolát és osztályukat, valamint küldjék el az osztálynévsort.

A képeket és az írásokat a Nézőpont rovat Érettségizünk… alrovatában jelentetjük meg.

A levél tárgyába kérjük feltüntetni: „Érettségizünk”. A kép(ek)et jpg-formátumban, legalább 820 × 450 képpont méretben kérjük megküldeni.

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria