Szent Erzsébet segíti a ferences intézményt

Nézőpont – 2009. november 19., csütörtök | 8:01

Szent Ferenc a világiak számára is alapított rendi közösséget 1221-ben. Ennek a ma világszerte négyszázezer, hazánkban pedig 450 fős közösségnek volt a tagja, majd első szentje és égi pártfogója minden idők legismertebb magyar asszonya, Árpád-házi Szent Erzsébet, akit a magyar egyház november 19-én ünnepel.

A szolgáló szeretet örök példaképére emlékezve alapította a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia 1999-ben a Szent Erzsébet rózsája-díjat, amelyet idén november 22-én a budai Szent Imre Gimnáziumban jótékonysági est keretében ad át Erdő Péter bíboros. A kulturális rendezvény bevételét a püspöki konferencia a gyöngyösi Autista Segítő Központ javára ajánlja fel, amelyet a pápai jóváhagyásának 800. évfordulóját ünneplő ferences rend működtet.

Az Autista Segítő Központ a ferencesek társadalmi szerepvállalásának egyik kiemelt területe. Az itt folyó munka közel száz családot érint. Az intézményrendszer része általános iskola, kiskorú fogyatékosok otthona, átmeneti otthon, lakóotthon és felnőtt autista foglalkoztató. A rend nagy erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy a hiánypótló, sokakat szolgáló központ fennmaradhasson és fejlődhessen. Az autistákat segítő intézmény további működtetésére azonban csak széleskörű társadalmi összefogással van lehetőség.

Az Autista Segítő Központot segíteni szándékozók a 11600006-00000000-28408844 számlaszámra juttatathatják el adományukat. Honlap: www.autista.hu

Ferences Sajtóközpont/Magyar Kurír