Egy álom beteljesült: Ferenc pápa a felkelő nap országába érkezett

Ferenc pápa – 2019. november 23., szombat | 15:15

November 23-án, szombaton kora este, helyi idő szerint 17 óra 26-kor Ferenc pápa és kísérete megérkezett Tokió repülőterére.

Egy álom beteljesült, mert amit a fiatal argentin jezsuita novícius kedves missziós vágyaként egykor a szívében dédelgetett, most valósággá lett: Ferenc pápa gépe a felkelő nap országában landolt. A thai légitársaság repülőgépe helyi idő szerint délelőtt fél tízkor indult Bangkok repülőteréről a nagyon szívélyes helyi búcsúztatás után. Noha a két főváros között csak két óra időeltolódás van, de a repülőút észak-keleti harántirányban halad, ezért a 4600 kilométeres távolságot a gép hat óra alatt tette meg.

A több hónapja belpolitikai feszültséggel küzdő Hongkong fölött átrepülve Ferenc pápa a következő táviratot küldte Carrie Lamnak, a hongkongi adminisztráció vezetőjének: „Kérem a mindenható Istent, hogy biztosítsa számotokra a jólétet és a békét!”. A Kínai Népköztársaság elnökének, Hszi Csin-pingnek küldött táviratában a pápa „a béke és az öröm bőséges áldását” kérte a kínai népre. Caj Jing-ven tajvani elnök asszonyhoz intézett üzenetében Ferenc pápa a „béke bőséges isteni áldását kívánta” a szigetország számára.

Ferenc pápa a tokiói repülőtéri fogadtatás után a nunciatúrára hajtott, ahol még az este találkozik a japán katolikus püspökökkel. Vasárnap és hétfőn folytatja sűrű programmal teli kétnapos japáni látogatását.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News/ANSA

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria