Ferenc pápa elindult Mongóliába

Ferenc pápa – 2023. augusztus 31., csütörtök | 18:47

Augusztus 31. és szeptember 4. között tesz történelmi apostoli látogatást Ferenc pápa Mongóliában, ő az első katolikus egyházfő aki ide látogat. A Szentatya az ázsiai országban, 43. apostoli útja során találkozik az állami és vallási vezetőkkel, szentmisét mutat be és vallásközi találkozón vesz részt.

Augusztus 31-én, csütörtökön este 18:41-kor indult a Szentatya repülőgépe a római Fiumicino reptérről Ulánbátorba. Szeptember 1-jén, pénteken helyi idő szerint 10 órakor érkezik meg az ulánbátori Dzsingisz Kán nemzetközi repülőtérre, ahol hivatalosan fogadják.

Szeptember 2-án, szombaton reggel 9 órakor a fővárosi Szühebátor téren fogadják a pápát, aki 9.30-kor udvariassági látogatást tesz az állami palotában a mongol köztársasági elnöknél. 10.20-kor az állami palota Ikh Mongol termében találkozik az ország vezetőivel, a társadalmi élet és a diplomáciai testület képviselőivel, akiknek beszédet mond. 11 órakor Ferenc pápa találkozik a Nagy Népi Hurál (parlament) elnökével, majd 11.10-kor a mongol miniszterelnökkel.

16 órakor a Szent Péter és Pál-székesegyházban beszédet mond a püspököknek, papoknak, misszionáriusoknak, szerzeteseknek, valamint a lelkipásztori munkatársaknak.

Szeptember 3-án, vasárnap 10 órakor a pápa Ulánbátorban ökumenikus és vallásközi találkozón vesz részt a Hun Színházban. Délután 4 órakor szentmisét mutat be a Sztyeppe Arénában, és homíliát mond.

Szeptember 4-én, hétfőn délelőtt fél 10-kor találkozik a karitatív szervezetek munkatársaival, és felavatja az Irgalmasság Házát, melynek során beszédet mond.

11.30-kor elbúcsúztatják a Szentatyát a Dzsingisz Kán nemzetközi repülőtéren. Gépe 17.20-kor érkezik meg a római Fiumicino repülőtérre.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria