Ferenc pápa gyásztáviratot küldött Falcão brazil bíboros halálára

Ferenc pápa – 2021. szeptember 29., szerda | 9:54

Táviratban fejezte ki részvétét a Szentatya a szeptember 26-án, 95 esztendős korában elhunyt José Freire Falcão halála miatt Brazíliaváros érsekének.

A pápa fájdalommal értesült a brazil főpásztor haláláról, és részvétéről biztosította Paulo Cezar Costa érseket, valamint az elhunyt hozzátartozóit. Mély elismerésének adott hangot Falcão bíboros odaadó lelkipásztori szolgálata miatt és Isten irgalmába ajánlotta lelkét. A brazil bíboros értékes munkát végzett több szentszéki szervezetnél, buzgón evangelizált.

Falcão bíboros legfőbb tulajdonsága az volt – mutatott rá táviratában a pápa –, hogy az Úrtól kapott ajándékokat Isten népe, valamint püspöktestvérei szolgálatába állította, főként azokban az években, amikor a brazil püspöki kar elnöke volt. Isten népét az evangélium útján vezette, ez volt a másik fő jellemzője.

Ferenc pápa köszönetet mondott Istennek Falcão bíboros püspöki szolgálatáért, és Szűz Mária anyai oltalmába ajánlotta mindazokat, akik közel álltak hozzá. A pápa apostoli áldását küldte a brazil főpásztor temetésén részt vevőknek is.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria