Ferenc pápa a háborútól szenvedő izraeliek és palesztinok delegációját fogadta

Ferenc pápa – 2023. november 23., csütörtök | 11:17

November 22-én, az általános kihallgatás előtt Ferenc pápa két küldöttséget fogadott: a Gázai övezetben fogva tartott izraeli túszok rokonainak egy csoportját, illetve a bombázásoktól szenvedő palesztinok rokonainak egy másik csoportját.

Ferenc pápa a katekézist követően köszöntötte a küldöttségeket, majd kérte: „Ne feledkezzünk meg a kitartó imádságról azokért, akik a világ számos részén dúló háborúktól szenvednek, különösen is a meggyötört Ukrajnáért, valamint Izrael és Palesztina drága népeiért. Ma reggel két delegációt fogadtam, egy izraelit, akiknek rokonait túszként tartják Gázában, és egy másik, palesztin delegációt, akiknek a rokonai a Gázai övezetben sínylődnek. Ők nagyon sokat szenvednek, és hallottam, hogy mindkét csoport tagjai gyötrődnek: ezt okozzák a háborúk, de itt túlléptünk a háborúkon, ez már nem háborúzás, ez terrorizmus!

Ferenc pápa a palesztin delegációval, akiknek a rokonai a Gázai övezetben szenvednek a bombázásoktól

Kérem, haladjunk előre a békéért, imádkozzunk a békéért, imádkozzunk sokat a békéért. Az Úr tegye rá a kezét, az Úr segítsen megoldani a problémákat, és ne vigyük tovább azokat szenvedélyekkel, amelyek végül mindenkit megölnek. Imádkozzunk a palesztin népért, imádkozzunk az izraeli népért, hogy jöjjön el a béke! – kérte Ferenc pápa, majd áldását adta a jelenlévőkre.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria