Ferenc pápa hazaindult Mongóliából

Ferenc pápa – 2023. szeptember 4., hétfő | 6:38

A Szentatya szeptember 4-én reggel befejezte 43. nemzetközi apostoli útját, amely augusztus 31-én vette kezdetét. Az út történelmi, hiszen Ferenc pápa az első katolikus egyházfő, aki az ázsiai országba látogatott.

A Szentatya, miután hétfőn délelőtt találkozott a karitatív szervezetek munkatársaival, és megáldotta az Irgalmasság Házát, autóval az ulánbátori Dzsingisz kán nemzetközi repülőtérre utazott, hogy búcsút vegyen Mongóliától.

A Szentatyát a reptéren Batmunkh Battsetseg külügyminiszter és a helyi delegáció tagjai búcsúztatták. Ezt követően az A330/ITA Airways repülőgépe Ferenc pápával a fedélzetén 12.03-kor (római idő szerint 6.03-kor) szállt fel. A repülőgép várhatóan 17.20-kor (római idő) érkezik meg a római Leonardo da Vinci Fiumicino nemzetközi repülőtérre.

A Szentatya felszálláskor az alábbi táviratot küldte Uhnágín Hürelszühnek, Mongólia elnökének:

„Apostoli utam végén Rómába visszatérve szeretném még egyszer kifejezni mélységes hálámat önnek, a mongol hatóságoknak és a mongol népnek a szívélyes fogadtatásért és a nagylelkű vendégszeretetért, amellyel az elmúlt napokban fogadtak.

Biztosíthatom önöket, hogy továbbra is imádkozom a békéért, egységért és a nemzet jólétéért, szívélyesen kérem mindannyiuknak az isteni áldások bőségét.

Forrás: Vatikáni Sajtóközpont

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír
(ki)

Kapcsolódó fotógaléria