Ferenc pápa júliusi imaszándéka a közélet békéjéért

Ferenc pápa – 2021. július 2., péntek | 13:16

Ferenc pápa júliusi imaszándéka: Imádkozzunk, hogy a különböző társadalmi, gazdasági, vagy politikai konfliktussal terhelt helyzetekben legyen bátorságunk a párbeszéd és a békés kapcsolatok mélyen elkötelezett előmozdítóivá válni. Az erről szóló videoüzenetet június 30-án tették közzé.

A Szentírás szavai szerint, aki barátra lel, az kincset talál. A Szentatya arra hív, hogy próbáljunk túllépni megszokott baráti köreinken és törekedjünk a társadalmi barátság építésére, amelyre nagy szükség van a békés és jó együttéléshez.

Ilyen az, ha a szegényekkel, rászorulókkal, szenvedő embertársainkkal foglalkozunk, azokkal, akik a perifériákon élnek. Távolodjunk el a populizmustól, amely kihasználja az emberek félelmeit, szorongásait anélkül, hogy megoldást találna rá. Olyan misztikát, elképzelést ajánl, amely sajnos semmit sem old meg. Elmenekülni a társadalmi barátság elől csakis romboló hatású, kilépni a polarizációból, a vélemények megosztásából szintén az.

A társadalmi barátságra való törekvés nem mindig könnyű feladat, manapság pedig egyáltalán nem az, ugyanis a politika, a társadalom és a média egy része arra törekszik, hogy ellenséget szerezzen, amelyet hatalmi játékkal legyőzhet.

A párbeszéd az az út, amelyen járva új módon lehet a valóságra tekinteni, hogy a közjó építésekor felmerülő kihívásokat elkötelezetten és örömmel tudjuk megélni.

Imádkozzunk azért, hogy a társadalmi, gazdasági és politikai konfliktusokban bátrak és elhivatottak tudjunk lenni, hogy a barátság és a párbeszéd építőivé tudjunk válni, hogy olyan férfiak és nők lehessünk, akik mindig a kezüket nyújtják embertársaiknak. Imádkozzunk azért, hogy ne legyen többé helye az ellenségeskedésnek és a háborúnak.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Videó: Jézus Társasága Magyarországi Rendtartománya YouTube-oldala

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria