Ferenc pápa megérkezett Marokkóba

2019. március 30., szombat | 16:40

Ferenc pápa ma, március 30-án megkezdte 28. apostoli látogatását a Marokkói Királyságban, a legnyugatibb fekvésű arab államban.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A pápai címerrel díszített Alitalia repülőgép március 30-án délelőtt szállt fel Róma Fiumicino repülőteréről, és helyi idő szerint délután kettőkor landolt Marokkó fővárosában, Rabatban.

A repülőtéren VI. Mohamed marokkói király fogadta, két marokkói kisgyerek pedig virágcsokorral köszöntötte a Szentatyát.

Ezekben az órákban heves eső zúdult a fővárosra, így a királyi palota felé tartó konvoj útvonalán a köszöntésére kivonuló marokkóiak fák és házak fedezékéből köszöntötték a pápát.

28. apostoli útja elején Feren pápa udvariassági látogatást tett VI. Mohamed királynál a királyi palotában. A díszes épületet II. Mohamed szultán emeltette 1785-ben. A vendégszeretet hagyományos jeleként datolyával és mandulatejjel kínálták a királyi palotába érkező Szentatyát.

Az udvariassági látogatás során nem hangzottak el hivatalos beszédek, csak személyes köszöntések.

*

Az üdvözlési ceremónia után a marokkói néppel, a közélet, a civil társadalom és a diplomáciai testület képviselőivel találkozott a pápa. Apostoli látogatásának első napján a Szentatya felkereste az V. Mohamed király emlékére épített márványmauzóleumot.

Ezt követően részt vett a VI. Mohamed intézetben, a jelenlegei uralkodó nevét viselő imámképzőben tartott ünnepi ülésen. A találkozón, melyet Ferenc pápa mellett a marokkói uralkodó is megtisztelt jelenlétével, egy európai és egy afrikai származású muszlim diák tanúságtétele hangzott el.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
hirdetés
Vezető híreink – olvasta már?
-nem-rovidultem-meg-folszenteltsegemben-beszelgetes-biro-laszlo-puspokkel-hivatasrol-betegsegrol
„Nem rövidültem meg fölszenteltségemben” – Beszélgetés Bíró László püspökkel hivatásról, betegségről

Bíró László tábori püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) családreferense, május 21-én ünnepli püspökké szentelésének 25. évfordulóját. Ebből az alkalomból felkerestük őt a Zsigmondy Vilmos Harkányi Gyógyfürdőkórházban.

13:01
megindito-kepek-es-tanusagtetel-fogvatartottak-adtak-elo-szent-adorjan-legendajat
Megindító képek és tanúságtétel – Fogvatartottak adták elő Szent Adorján legendáját

Családok ülnek kis körökben a balassagyarmati volt vármegyeháza dísztermében; lelkesen beszélgetnek, mosolyognak, nevetnek, már-már idillinek tetsző a pillanat. Csakhogy ez egy rendkívüli találkozás a városi börtön fogvatartottjai és családtagjaik között.

2019. május 20., hétfő