Ferenc pápa Regina Coeli imádsága pünkösdvasárnap: Nyíljunk meg a Szentlélek tevékenysége előtt!

Ferenc pápa – 2019. június 9., vasárnap | 17:01

Június 9-én a Szentatya a Szent Péter téren a mintegy huszonötezer hívő jelenlétében bemutatott délelőtti szentmise végén imádkozta el a húsvéti időben szokásos Mária-imádságot.

Ferenc pápának a Regina Coeli előtt elmondott beszédét az alábbiakban közöljük.

Tegnap Krakkóban volt a hálaadási szertartás Boldog Michał Giedrojć tiszteletének megerősítéséért, amelyen részt vettek Lengyelország és Litvánia püspökei. Ez az esemény bátorítsa a lengyeleket és a litvánokat, hogy megszilárdítsák kapcsolataikat a hit jelében és Boldog Michał tiszteletében, aki Krakkóban élt a 15. században, az alázat és az evangéliumi szeretet példaképeként.

Fájdalommal és aggodalommal töltenek el a hírek, amelyek ezekben a napokban Szudánból érkeznek. Imádkozzunk ezért a népért, hogy szűnjenek meg az erőszakos cselekmények, és [a szemben álló felek] ismét a párbeszédben keressék a közjót!

Üdvözöllek mindnyájatokat, Olaszországból és a világ sok részéből érkezett zarándokok, akik részt vettetek ezen a szertartáson. Köszöntöm a csoportokat, a társulatokat és az egyes híveket. Arra biztatok mindenkit, hogy nyíljon meg tanulékonyan a Szentlélek tevékenysége előtt, és kínáljuk fel a világnak, a karizmák sokféleségében, a szeretetközösségben megélt testvériség képét!

Nyerje el nekünk ezt a kegyelmet Isten szent anyja, akinek anyai közbenjárásába ajánljuk magunkat gyermekei bizalommal.

[Regina Coeli…]

Fordította: Tőzsér Endre SP

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria