Ferenc pápa részvétét fejezte ki a nashville-i iskolai lövöldözés kapcsán

Ferenc pápa – 2023. március 31., péntek | 10:27

Ferenc pápa március 29-én táviratot küldött Pietro Parolin bíboros, vatikáni államtitkár aláírásával Joseph Mark Spalding nashville-i megyéspüspöknek, amelyben kifejezte együttérzését a halálos kimenetelű iskolai lövöldözés miatt, ami március 27-én Nashville-ben (Tennessee állam) történt, a Covenant School keresztény általános iskolában.

A táviratban a Szentatya hangsúlyozza, hogy mélyen elszomorította a hír a nashville-i Covenant Schoolban történt lövöldözés miatt. A pápa arra kéri Nashville püspökét, hogy fejezze ki őszinte részvétét mindazoknak, akiket ez az értelmetlen erőszakos cselekmény érintett, és biztosítsa őket imáiról.

Ferenc pápa csatlakozik az egész közösséghez, amely az elhunyt gyermekeket és felnőtteket gyászolja, és az Úr Jézus szerető ölelésébe ajánlja őket. Végül a Szentlélek vigasztalását és erejét kérte a gyászoló családoknak a pápa, és imádkozik, hogy megerősödjenek a feltámadt Úr erejébe vetett hitükben, hogy „meggyógyítson minden sebet, és jót hozzon ki a kimondhatatlan gonoszságból”.

Március 27-én, hétfőn egy 28 éves nő bejutott a nashville-i Covenant Schoolba, és tüzet nyitott. A rendőrség tájékoztatása szerint az áldozatok között van három kilencéves diák: Evelyn Dieckhaus, William Kinney és Hallie Scruggs, Chad Scruggs vezető lelkész lánya. Életét vesztette a 61 éves Cynthia Peak is, aki helyettesítő tanár volt; Katherine Koonce, az iskola 60 éves igazgatója és Mike Hill, a 61 éves portás. A támadásban életét vesztette az elkövető is, amikor a rendőrök önvédelemből tüzet nyitottak. A 28 éves nőt állítólag érzelmi zavar miatt ápolták, és legálisan vásárolt hét lőfegyvert, amelyeket otthonában rejtett el, ahol szüleivel élt. Szerintük a lányuknak nem lett volna szabad fegyvert birtokolnia.

Ez a támadás volt a 19. lövöldözés 2023-ban az Amerikai Egyesült Államokban, amely iskolában vagy egyetemen történt, és amelyben legalább egy ember megsebesült.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News/Kevin Wurm

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria