Ferenc pápa a Szűzanya oltalmába ajánlotta mongóliai útját

Ferenc pápa – 2023. augusztus 30., szerda | 17:00

Ferenc pápa 43., történelmi jelentőségű apostoli útját, amelyre augusztus 31. és szeptember 4. között kerül sor, augusztus 30-án, szerdán délután – szokásának megfelelően – a római Santa Maria Maggiore-bazilikában, a Salus Populi Romani (a római nép megmentője) ikon előtt a Szűzanya oltalmába ajánlotta – adta hírül a Szentszéki Sajtóközpont.

Ferenc pápa a Mária-ikon előtt imádkozott, amelyet a hagyomány szerint Szent Lukács festett, és amelyet Róma lakossága védőszentjeként tisztel.

A Szentatya repülőgépe augusztus 31-én, csütörtökön este fél hétkor indul a római Fiumicino reptérről Ulánbátorba. Az ázsiai országban találkozik az állami és vallási vezetőkkel, szentmisét mutat be és vallásközi találkozón vesz részt.

Augusztus 31-én, csütörtökön este fél hétkor indult a Szentatya repülőgépe a római Fiumicino reptérről Ulánbátorba. Szeptember 1-jén, pénteken helyi idő szerint 10 órakor érkezik meg az ulánbátori Dzsingisz Kán nemzetközi repülőterére, ahol hivatalosan fogadják.

Szeptember 2-án, szombaton reggel 9 órakor a fővárosi Szühebátor téren fogadják a pápát, aki 9.30-kor udvariassági látogatást tesz az állami palotában a mongol köztársasági elnöknél. 10.20-kor az állami palota Ikh Mongol termében találkozik az állami vezetőkkel, a társadalmi élet és a diplomáciai testület képviselőivel, akiknek beszédet mond. 11 órakor Ferenc pápa találkozik a Nagy Népi Hurál (parlament) elnökével, majd 11.10-kor a mongol miniszterelnökkel.

16 órakor a Szent Péter és Pál-székesegyházban beszédet mond a püspököknek, papoknak, misszionáriusoknak, szerzeteseknek, valamint a lelkipásztori munkatársaknak.

Szeptember 3-án, vasárnap 10 órakor a pápa Ulánbátorban ökumenikus és vallásközi találkozón vesz részt a Hun Színházban. Délután 4 órakor szentmisét mutat be a Sztyeppe Arénában, és homíliát mond.

Szeptember 4-én, hétfőn délelőtt fél 10-kor találkozik a karitatív szervezetek munkatársaival, és felavatja az Irgalmasság Házát, melynek során beszédet mond.

11.30-kor elbúcsúztatják a Szentatyát a Dzsingisz Kán nemzetközi repülőtéren. Gépe római Fiumicino repülőtérre 17.20-kor érkezik meg.

Forrás és fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria