Január közepén folytatja a római plébániák látogatását a pápa

Ferenc pápa – 2017. január 9., hétfő | 9:43

Ferenc pápa a vízkereszt napját követő szombaton, január 7-én újrakezdte a hivatalos fogadások sorát. Január 15-től pedig folytatja majd a római plébániák vizitációját.

Január 7-én délelőtt tízkor Marc Ouellet bíborost, a Püspöki Kongregáció prefektusát, majd Riccardo Fontana érseket, az arezzo-cortona-sansepolcrói egyházmegye főpásztorát fogadta a szentatya, végül pedig Sergio Pagano püspökkel, a Vatikáni Titkos Levéltár prefektusával találkozott.

Január közepén Ferenc pápa folytatja a római plébániák látogatását – jelentette be január 7-én, szombaton Greg Burke, a Szentszék szóvivője –, és ennek jegyében január 15-én, vasárnap délután felkeresi a Santa Maria-templomot, mely a város Setteville di Guidonia nevű keleti negyedében fekszik. Ferenc pápa ebben a városrészben már közel két éve, 2014. március 16-án tett látogatást, amikor a Santa Maria dell’Orazione (az Imádság Szűz Máriája) egyházközséget kereste fel. Az utolsó egyházközség, amit az irgalmasság jubileuma előtt, 2015. május 3-án meglátogatott, az ostiai Béke Királynője-plébánia volt (lásd képünkön).

Forrás és fotó: Vatikáni Rádió

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria