Videoüzenetet küldött a balti országokba a pápa

Ferenc pápa – 2018. szeptember 21., péntek | 18:35

Holnap, szeptember 22-én kezdődő, Litvániába, Lettországba és Észtországba vezető útja előtt a Szentatya videoüzenetben fordult a balti államok híveihez szeptember 21-én, pénteken.

A sötétség, az erőszak és az üldöztetés idején a szabadság lángja nem alszik ki, hanem ösztönzést ad a reményre, egy olyan jövőbe vetett reményre, amelyben az Istentől minden embernek megadott méltóságot tiszteletben tartják, és amelyben mindenki arra kap meghívást, hogy részt vegyen egy igazságosabb és testvériesebb társadalom építésében – Ferenc pápa ezekkel a mondatokkal fordult a három balti ország nemzeteihez, melyeket szeptember 22. és 25. között látogat meg, függetlenségük centenáriuma alkalmából.

A Szentatya annak a reményének adott hangot, hogy látogatása ösztönző erő forrása lesz. Emlékeztetett, hogy a szabadság kincs, amelyet állandóan védelmezni kell, és tovább kell adni. Kiemelte az áldozatokat, amelyeket azok az emberek hoztak a múltban, akik lehetővé tették a jelenkor szabadságát.

Tegnap délután a pápa – ahogy apostoli útjai előtt szokása – ellátogatott a római Santa Maria Maggiore-bazilikába, hogy imádkozzon a Salus Populi Romani-ikon előtt. A hírt Greg Burke, a Vatikáni Sajtóközpont igazgatója tette közzé Twitter-üzenetében.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria