„Van időm rád” – Anya-fia hétvégét tartottak a szombathelyi Martineumban

Hazai – 2022. december 7., szerda | 14:04

A szombathelyi Martineum Felnőttképző Akadémia programkínálatában évek óta megtalálhatók a „Van időm rád” szülő-gyerek hétvégék. Sok család már előre számít ezekre az alkalmakra, amik lehetővé teszik a hétköznapokból való kiszakadást, és az együtt töltött minőségi idő megélését szülőnek, gyereknek egyaránt. November 11. és 13. között édesanyák és kamasz fiaik töltöttek együtt néhány napot.

A hétvége pénteken este ismerkedéssel indult, ahol a könnyed játékok segítségével hamar oldódott a hangulat. Ezt követően Marx Gyuláné Erzsi, nyolcgyermekes zalaegerszegi édesanya volt a vendégünk, aki – miközben személyes történeteken keresztül bemutatta családjukat –, a résztvevő anyákat és fiúkat is egymás felé fordította egy-egy kérdéssel, játékkal.

Szombaton délelőtt mentálhigiénés gyakorlatok vártak a résztvevőkre, hogy ezeken keresztül is jobban megismerhessék egymást. A délután az aktív kikapcsolódás jegyében bowlingozással indult, majd az édesanyák fiaikkal a városban egy tájékozódással és keresgéléssel tarkított sétára indultak. A kapott feladatok megoldása közben jó volt beszélgetni, együtt rácsodálkozni környezetünkre és egymásra. Este aztán egy játékos vetélkedőben mérték össze tudásukat, rátermettségüket a párok vidám hangulatban.

A vasárnap délelőtt a találkozásé volt. Először Istennel a szentmisében, majd egymással a mély beszélgetésben, amelyhez segítségül szempontokat és képeket is kaptak a résztvevők.

A visszajelzések szerint az együtt töltött időben édesanyák és fiaik megnyíltak egymás felé, lehetőségük volt olyan témákról is beszélgetni, amelyek a hétköznapokban kevéssé kerülnek elő. Közös élményként fogalmazódott meg a kapcsolatok erősödése, a rácsodálkozás a másikra és a szeretettség megtapasztalása, valamint a résztvevők csoportja, ami e rövid idő alatt is össze tudott hangolódni.

A program a Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával valósult meg.

Forrás és fotó: Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria